Förverkliga din dröm i en oslagbar natur på Grönland!

Skidexpedition på inlandsisen i södra Grönland

Denna expedition på inlandsisen är ett unikt tillfälle att komma till ett av de mest mystiska och sällan besökta områdena på vår planet. En av de få platserna där ordet ”outforskat” fortfarande syns på kartan. En vit fläck på kartan i dubbel betydelse! Grönlands inlandsis är en enorm glaciär som är över 250 mil lång och 100 mil bred. På sitt tjockaste område så är isen över 3000 meter tjock. Den första att korsa inlandsisen var Nansen som gjorde detta år 1888, sen dess så har färre människor korsat isen än som har klättrat Mount Everest.
Expeditionen startar vid kusten med att, till fots, ta sig upp till platån på ca 1000 möh. På vår väg så ska vi sedan ta oss förbi glaciärsprickor, raviner, olika tuffa isformationer, glaciärsjöar och floder. Vi kommer att passera nunataker och moräner som man endast kan se här. Omgivna av detta landskap så långt ögat kan se så har vi, när vi tittar tillbaka, en fantastisk utsikt mot kusten med dess komplexa fjordsystem med isberg som kalvat från glaciärerna.
Efter att spenderat ca 10 mil, helt isolerade från omvärlden, med endast oss själva som sällskap, blir vi upplockade av en helikopter och flugna över den fantastiska isen till Narsarsuaq.
Kontakta mig för mer information.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: