Motivation

Hur hittar man motivation till att börja ett nytt liv? Denna fråga låter ju ganska tung, att ändra på sitt liv som man har levt och kanske trivs med låter drastiskt. Här skulle jag vilja säga att man inte alls behöver ändra på sitt liv för att nå en annan fas i livet. Att lägga till något i sitt liv som kanske skapar andra förutsättningar för det nya och kommande livet låter mycket bättre, tycker jag.

Har man svårt med att hitta motivation till att starta på nytt, kan man kika på ett sätt som gör det enkelt att komma igång. Det enklaste är att man sätter sig ner och försöker hitta den rätta vägen för en bra start till att komma ut i friska luften och där kunna hitta på små äventyr.

Oftast när man ska förnya sig och kanske inte accepterar detta, hittar man på 100 olika skäl till att undvika att lägga till något obeprövat. Det känns konstigt att just jag ska starta något nytt (hemska tanke!). Här gäller det att tänka positivt och ta bort alla negativa vibbar. För varje negativ tanke lägger man till minst en positiv tanke.

Efter ett tags planering märker man att det faktiskt kommer att bli kul att prova på det nya i livet. Nu har vi tagit bort sånt som att, jag har inte tid, jag skulle i alla fall inte orka med, ekonomin tillåter inte allt jag måste köpa för att komma igång, och så är det de här med vädret, det kommer säkert att vara uruselt där ute de dagar som jag ska hitta på något.

Alla ursäkter att inte komma ut är nu raderade, och planeringen inför det nya har nu helt plötsligt hamnat överst i almanackan. Stor glädje att ta tag i det nya har nu infunnit sig och ingen eller inget kan stoppa mig. Det kanske tar en tid att nå fram till första delmålet, men låt de ta den tid det tar. Att planera sin aktivitet är också ett sätt att skaffa sig en viss självkänsla, att visa för sig själv att jag klarar av det jag planerar in och inte lämnar något åt slumpen.

Det är hela tiden ett lirkande för att alla pusselbitar ska falla på plats, men till slut så ligger pusslet färdigt och du kan luta dig tillbaka och njuta av det nya som du har lagt till i ditt liv, utan att för den skull vända uppochner på hela världen. Det gäller att hitta rätt väg och skapa förutsättningar för att lägga till lite nytt i livet. När man väl har gjort det kanske man vill tänja lite på gränserna och på så sätt skapa andra förutsättningar på vägen.

En sak som är väldigt viktigt när man planerar är att man inte får glömma bort att det ska vara roligt. Roligt med både planeringen och framför allt att man ska ha kul där ute i ”vildmarken” också. Med alla dessa ingredienser i bagaget vet jag att man får ett innehållsrikare liv. Den som nu sätter upp gränser för hur det ska bli, är du själv.

Jag kan bara önska dig lycka till där ute.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: