Nordpolen jubileum!!

Idag den 8 april kl 17.00 är det exakt fem år sedan som jag tillsammans med Ola Skinnarmo och Lennart Strandberg stod på världens nordligaste punkt. Efter en relativt behaglig skidexpedition på den Arktiska isen kunde vi tillsammans fira ankomsten till Nordpolen. Tänk, att den mest ogästvänliga platsen på jorden kan vara så otroligt vacker. Isformationerna som bildades av att isen packades ihop gjorde att skidturen till nordpolen kändes som att skida i sagornas värld.
Att få vara med om detta äventyr i den otroligt vackra naturen gör också att det blir till ett fint minne för resten livet.
Ta del av vår expedition genom att titta på filmen om vår skidtur till Nordpolen. Filmen är 9 minuter lång och den innehåller stillbilder och videofilmat material. Hoppas att ni får en trevlig stund.

99 kDet ryska flygplanet Antonova 76 som ska ta oss från Svalbard ut på polarisen där skidexpeditionen till Nordpolen börjar.

99 pNu har vi landat på polarisen vid den ryska forskningsstationen. Våra pulkor står utanför ett av forskningstälten och snart börjar skidfärden mot Nordpolen. Temperaturen minus 30 grader.

dEfter en lång planering här hemma var det då dags att starta den efterlängtade turen tillsammans med Ola och Lennart.

cSkruvisen som bildar otroligt fina formationer ute på polarisen. Några av dessa var svåra att forcera medan andra bildade en sagolik vacker natur.

99 uHär har skruvisen bildat ett konstverk i form av en isbjörn.

eIbland skidade vi över isråkarna. Den här isråken har precis frusit till och vi kunde tryggt ta oss över den. Med tanke på att det är över 4000 tusen meter ner till botten måste vi vara extra försiktiga när vi tog oss över isråkarna.

i

Med flaggan i topp kunde vi fira att vi tillsammans klarat av livet på polarisen. En skidtur som bjöd på en fin natur men även en prövning på vad man kan klara av under de förhållanden som råder ute på den arktiska polarisen. Fotograf: Ola Skinnarmo, Lennart Strandberg och Mikael Andersson.

Annonser

Ett svar

  1. Underbara bilder! Är en aningens avis!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: