Rökning av lammkorv.

Tillsammans med våra trevliga grannar startade vi lördagsmorgonen med att stoppa korv. Produkterna som vi använde oss av kom från vår egen uppfödning. Efter lite pyssel med att blanda korvsmeten var det så dags att prova på konststycket med att få i smeten i fjälstret (korvskinnet).
Korvstoppningen fungerade perfekt och till slut hade vi 6 kilo korv som skulle ut i röken. Rökningen tog ca 6 timmar men det var värt att vänta på.
Senare på kvällen dukade vi upp nyrökt korv, potatis och några kalla öl. Korvarna smakade gudomligt gott.
                                      Koncentration!!! Skinnet får inte spricka.

                                        Korven ska ha två ändar, allt i sin ordning.

                                             En liten prinskorv hade vi med också.

                                   Jaha, då var det dags att hänga korven i röken.

                                 Den färdiga produkten, nu väntar den kalla ölen.

                                      En trevlig middag fick avsluta denna lördag.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: