Vätternfiske.

Årets fiske vid Vätterns strand blev lyckad. Skapligt väder med blandning av regn blåst och lite sol. Detta laxfiske är ett av de tuffaste som man kan utföra från land. Det ska blåsa motvind, ca 8 meter per sekund, vilket ger perfekt förhållande för laxen att nappa.

Två trevliga och roliga dagar spenderade jag tillsammans med Oskar och Tobias och det gav fina minnen att ta med hem. Oskar drog upp en trekilos lax,  så han har ju det bästa minnena med sig!

Tobias lyckades också att landa en fin Vätternröding som vägde ca 1 kilo. Om han var glad? Vad kan man vara av det stora ögonblicket att få drilla hem sin rekordröding.

Varje år har vi en rolig tävling, en så kallad mössduell. Det gäller att ha den fulaste mössan. Efter första morgonfikat står vi rygg mot rygg, tar på oss mössorna för att sedan vända ansiktena mot varandra samtidigt. Det brukar bli ett gott skratt.
Vi har sedan på oss mössorna resten av dagen och de som kommer förbi får bedöma vilken mössa som är fulast.
Denna mössduell började för 10 år sedan då Oskar undrade vad jag hade för ful och konstigt mössa på huvudet. Han slog vad med mig om att ha en fulare mössa nästkommande år. Jag antog vadet. I år var också Tobias med i tävlingen.
Vilken mössa tycker du var den fulaste?
    Vättern har många sidor. Här en bild då sjön ligger nästan spegelblank.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: