Efter 20 dagar på Svalbard är jag nu hemma igen.

Vi, ett gäng förväntansfulla äventyrare startade expeditionen vid Magdalenafjorden på norra Spetsbergen för att 270 km senare nå fram till målet vid Trygghamn och Alkepynten.
Det har varit enormt givande att ha genomfört denna expedition tillsammans med expeditionsdeltagarna.. Det är inte bara den fina naturupplevelse som har etsat sig fast i minnet, utan också den goda kamratskap som uppstod mellan oss. En stor portion humor under tuffa stunder kan göra att en grupp människor blir ett sammansvetsat gäng.
Expeditionen har bjudit på varierande naturupplevelser. De soliga dagarna har varit dominerande, men ett par dagar var det så tät dimma att vi fick ta hjälp av GPS och kompas för att ta oss fram på glaciären genom Spetsbergen. Hela expeditionen har gått över förväntan och samtliga medlemmar på turen var mycket nöjda.
Om vi såg någon isbjörn? Vi befann oss hela tiden på glaciären, isbjörnen brukar i regel inte vistas på dessa områden och hade det ändå dykt upp en björn då hade vi varit mat för honom.
Allt har gått bra och det beror också mycket på våra kunniga guider. Ett stort tack till Ingrid och Mikal på Spetsbergen Travels som med trygghet och entusiasm har guidat oss över glaciärer, isflak och bergstoppar!
Ett tack till Grönlandshunden Andrée som villigt ställde upp med draghjälp till den som behövde det.

Ett stort tack till mina sponsorer för ert engagemang inför min expedition.


Annonser

Ett svar

  1. Skönt att du är hemma och att allt gått bra!
    Fina bilder…

    Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: