Norgesemester

Att få vistas i ett land som Norge och att också göra detta under ett strålande väder kan inte bli mer än en lyckad semester.
Jag och min fru har bilat runt den södra och västra delen av Norge.
Vi tog oss över till Norge genom att från Moss gå ombord på en färja som tog oss över till Horten i Norge. Det första stoppet på resan blev Larvik. Vi hade nu åkt ca 40 mil och tyckte att det fick räcka som en bra start på semestern. I Norge är det inte lika fritt att slå upp tält som det är här i är gäller det att om man ska tälta svänga in på en av dom många campingplatser som finns längs vägarna.
Att åka längs med kusten gjorde att resan aldrig blev långtråkig, med den enormt fina naturen omkring sig blev resan till ett rent nöje.Man får heller inte ha bråttom när man ska bila i Norge, vägarna här är lite mer krokiga än här hemma, har man det med i planeringen så slipper man bli stressad, och kan istället sitta och bara njuta av utsikten.
Vi hade som mål att göra ett besök på Norges mest omtalade klippa Preikestolen som ligger inne i Lysefjorden.
Efter en stormande första natt på campingen så styrde vi färden mot Kristianstad där vi skulle inhandla lite småsaker till vår vidare färd, det mesta av matväg hade vi köpt på oss i Sverige, för som dom flesta redan vet så är det ganska så dyrt att leva i Norge. Vi käkade frystorkad mat som vi tillagade vid tältet i stormköken som vi hade med oss.
Nästa övernattning blev vid Ålgårds camping. Den här natten blev lugnare och vi kunde vakna utsövda, vi behövde alla krafter till dagens äventyr som skulle bli att under 4 timmar ta sig upp till toppen av Preikestolen. Vi vaknade skapligt tidigt, käkade en rejäl frukost packade ryggsäckarna för en heldag på dom Norska bergen. Klockan nio var vi framme vid starten på den led som skulle ta oss fram till Preikestolen. Vist hade vi förberett oss på att det kunde bli jobbigt men tankarna på att kanske stå där ute på klippan gjorde att det var värt mödan.
Vissa partier på leden hade en ganska brant stigning och en hel del storsten som man var tvungen att klara av för att senare fortsätta över ett mer vandringsvänligt parti. Efter ca 2 timmar så stod vi på den omtalade klipphyllan och tittade 650 meter rakt ner i Lysefjorden. Med det fina vädret och glädjen över att få denna underbart vackra utsikten så kan man bara säga att det blev en bra avslutning på den här dagen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: