Sylarna

.

Att få genomföra denna lilla expedition tillsammans med ungdomarna i äventyrsklubben var för mig ett rent nöje. Vi har haft det här som ett slutmål och efter en väl planerad expedition klarade vi att nå fram till att bestiga en av topparna vid Sylarna.Den dagen som själva bestigningen skulle ske bjöd inte på något vackert väder precis. Regnet stod som spön i backen och molnen gömde dom fina fjälltopparna för en stund. Vad gjorde väl det, vi bestämde oss för att göra ett försök att nå toppen som planerat. På med regnkläder ryggsäckar och kängor för här skulle det klättras. Efter en timmes vandring mot berget skingrade sig molnen och solen tittade fram och vi bara njöt. Skulle vi våga att ta av oss regnkläderna eller? Vart efter som vi gick så åkte iallafall regnkläderna av och vi kunde fortsätta vårat äventyr med en lite mer behagligare klädsel i solens sken.
Efter 5 timmar och med ett strålande humör så stod vi där på 1702 meters höjd och bara njöt av tillvaron. Givetvis höll jag ett litet tal för ungdomarna talade om vikten av att med en väl planering så når man ofta sina uppsatta mål.
Vi skålade i cocacola och hurrade för våran bragd. Vist var jag stolt över att få ha genomfört detta äventyr med Linnea och Elinor, dessa två tjejer har visat att med en riktigt envishet och vilja så kan man klara det mesta när det gäller äventyr.
Efter vandringen till fjällstationen var vi tvungna att återhämta oss. Med en tung packning på ryggen och 16 km att gå så var fötterna ömma och lite slitna. Här gällde det att pyssla om sina fötter för att kunna bemöta det branta berget och klara toppen.
Det var ett glatt gäng som tågade hemåt efter 5 dagar på fjället. Vi hade klarat av vårat mål och därmed också titulera oss äventyrare. Nu ska ni inte tro att äventyrsklubben upphör, nej då. Vi drar igång igen i höst och då med lite mer avancerade äventyr. Linnea och Elinor har redan idéer om olika äventyr.
Tack alla föräldrar som ställde upp och stöttade oss på denna expedition.

Jag vill varmt rekomendera andra föräldrar till att göra något liknande. Under en tvåårsperiod planera att tillsammans med ett gäng ungdomar nå ett specifikt mål. Hör gärna av er till mig om ni vill ha några tips.
Lycka till.
 

Annonser

3 svar

  1. förlåt det är inte meningen att göra reklam o så på din blogg, men läs min senaste inlägg i min blogg behöver lite hjälp och information: http://taboute.blogg.se/2010/july/kebnekaise.html

    • aha okej men ligger det i närheten och är det lika svårt som att ta sig upp till kebnekaise? tack för ditt svar!

      • Toppen av Lillsylen är 1704 meter hög och är en ganska lätt vandring som du klarar av. Det tar ca 4 timmar att göra denna bestigning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: