Nordeuropas högsta höghöjdsbana!

Igår gjorde jag och Mikael det ett besök på Nordeuropas största höghöjdsbana. Mikael jobbar på fritidskontoret här i Kungsör. Det är meningen, om allt går i lås, att vi ska försöka oss på konststycket att bygga en höghöjdsbana på vårat friluftsområde i Lockmora.
Banan som vi besökte  ligger vid Sörsjöns camping straxt utanför Norrköping.
Framme vid campingen mötte Jesper upp oss, för att guida oss runt den 1500 meter långa banan. Vart man än tittade såg man banor av alla de slag och allt var placerat uppe i träden Vi kunde inte prova på alla banorna men man förstod att upplevelsen att klättra på de olika stationerna måste vara helt enorm! Banorna var uppdelade i olika färger beroende på svårighetsgrad, ungefär som i en slalombacke, det fanns banor för dom allra minsta till lite mer tuffare klättringar Allt byggde på att man på egen hand kunde ta sig runt dessa upplevelser. Att få sätta sig på en cykel 15 meter upp och sedan cykla mellan trädtopparna måste vara ett riktigt äventyr!
Den häftigaste banan var nog den 350 meter långa linbanan som gick från ett högt berg genom skogen och över sjön och slutade på andra sidan sjön.
Aktiviteterna på höghöjdsbanan bygger också på säkerhet, man tar sig runt dom olika banorna på egen risk med en väl genomförd säkerhetsundervisning. Alla  som besöker banorna brukar ta sig i mål utan skador.Vi guidades runt av Jesper, en kille som verkligen brann för sitt jobb, både som banbyggare och instruktör. Det syntes också på de uppsatta banorna, de har lagt ner mycket energi på att man ska känna sig säker att ge sig ut på äventyret.Tack Jesper för det trevliga bemötande du gav oss, rätt man på rätt plats!

Mikael och Hasse.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: