Äventyret närmar sig!

Nu börjar det närma sig det äventyr som jag har planerat under en lång tid. Faktiskt så känner man sig som när man var liten och gick och väntade på att det skulle bli julafton. Visst var man förväntansfull och lite skraj när väl tomten kom det hörde liksom till.  Samma känsla är det med detta äventyr.

Hur mycket man än planerar går det aldrig att säga vad som väntar när man väl är framme vid målet.Det är just det som är en del av äventyret. En väl genomförd planering gör att man når målet men kanske inte på det viset som man tänkt sig.

Man försöker mentalt att tänka sig in i situationen så mycket det bara går, det enda man kan ha förhoppningar om är att allt ska gå bra. Under sådana här förhållanden är det säkerheten som kräver mest planering. Väl ute på äventyret gäller det att vara flexibel och kunna lösa de eventuella problem som kan uppstå. Nu har jag  färdigställt packningen, det är bara att  vänta på den stora dagen!

Packningen är lite speciell. Det gäller att kunna bemöta kylan och de vindar som kan överraska under färden. Det är ca 80 artiklar som ska med från Sverige, här gäller det att  packa rätt, inte för tungt men ändå få med sig alla viktiga saker.

Under sådana här förhållanden så gäller det också att man inte glömmer något som ska med. Viktigt är att man i god tid sätter sig ner och gör en packlista. Jag vet av erfarenhet att den kommer att ändras flera gånger. När den  är klar och avprickad  är det faktiskt en stor trygghet att veta att allt som står på listan är med  på äventyret. Man packar sina saker i olikfärgade packpåsar.  Alla dessa  packpåsar håller man bäst reda på om man gör en packlista där man skriver upp vad som fins i påsen med en speciell färg. Enkelt och smidigt så tar man fram packlistan, kikar på vad man ska ha och tittar på vilken färg påsen har där det aktuella innehållet ligger. Nu behöver man inte att rota igenom hela packningen, man tar det man ska ha och slipper därmed att packa om alltsammans igen.  

Framme i Grönland tillkommer dessutom packningen som jag ska ha med på hundsläden, tältutrustning, sovsäck, utrustning för matlagning och proviant. Det är det här med alla förberedelser som är en stor del av äventyret. Att pyssla med packningen och känna att allt i den är på plats gör att man på ett tryggt sätt kan bemöta det äventyr som man har planerat in.  Med en stor förhoppning om att allt ska gå bra tar jag min stora säck och beger mig ut tillsammans med mina två kamrater ut i en okänd och mycket spännande värld.

Annonser

Ett svar

 1. Vist ska det bli spännande Hasse!
  Det är ju så man ska vara inför ett äventyr, väl förberedd inför det okända.
  Sedan får man lösa problemen vart efter de behagar dyka upp.
  På Grönland är väl kylan det största hotet och det går ju att förbereda sig mot med varma och bra kläder.
  Sedan beror det också på hur man reagerar mentalt långt ut på isen i kyla och blåst.
  Det ska bli mycket intressant, kul och spännande att få uppleva Grönland med hundspann tillsammans med Inuiter samt dig Hasse och Janne. Toppen!

  Micke

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: